A hetedikesek siófoki kirándulása

A hajdújárási Petőfi Sándor Általános Iskola hajdújárási és királyhalmi, illetve a szabadkai Đuro Salaj Általásos Iskola és a Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola hetedikesei 2019.06.13. és 16. között Siófokon jártak, osztályfőnökeik felügyelete mellett.

A siófoki Sport Hotelben lévő szállásunkra autóbusszal érkeztünk, majd rögtön a közeli Ezüstpart strand felé vettük az irányt. A kirándulás teljes időtartamára elmondható egyébként, hogy igazi strandidő volt.

Másnap a siófoki Vak Bottyán és a Széchenyi István Általános Iskolákban voltunk vendégek, két részre oszolva. Mindkét iskolában ismerkedtünk a diákokkal, kollégákkal. Délután a várpalotai Trianon múzeum tett ránk nagy hatást, hiszen bár határon túliként elszenvedői vagyunk a békediktátumnak, a diákok sok részlettel megismerhettek e történelmi igazságtalanság kapcsán.

Szombaton a közeli Rádpusztára látogattunk, ahol lovas bemutatót tekintettünk meg, majd körbekocsikáztuk ezt a festői települést.

Mind pénteken, mind szombaton sikerült lejutnunk a strandra, ha csak rövid időre is. A diákok java része először volt a Balatonon, nagyon élvezték.

Vasárnap reggel élményekkel és emlékekkel gazdagabban indultunk haza.

Forgatőkönyv_06.13-16.docx

A képek megtekinthetők itt .