Kedves kollégák, diákok, szülők!

Ismét elkezdődik egy új iskolaév, tele kihívásokkal, meglepetésekkel. Majd három hónapos nyári szünet már mögöttünk van. Remélem mindannyian tartalmasan, hasznosan töltöttétek a nyarat, kipihenten, vidáman kezdhetjük a tanévet. Sokan közületek szervezett nyaraláson, táborozáson vehettek részt. Az idén is sok-sok élménnyel gazdagodhattatok, iskolánk jóvoltából.

Az idén is eljuthattunk a München melletti, Puplingba, a Bajor Vörösköröszt táborába. Lassan egy évtizedes kapcsolatról van szó. Köszönet a vendéglátóknak,a csoportvezetőknek, Csóti Margitnak, Kis Csontos Anitának, Péity Teréznek , Ivković Ivandekić Slađanának , Szalai Ildikónak, a szülőknek. Ezek a hetek mindenki számára életre szóló élményt jelentenek. Bizunk abban, hogy még sok sok évig, nagyon sokan el fogtok jutni erre a csodálatos nyaralásra.

Diákjaink , egy szintén szerencsés csoportja, a Róka tanya, egy nemzetközi pályázatának köszönhetően, Ásotthalmán, Ópusztaszeren tölthettel egy szép hétvégét, barátságokat köthettek, megismerkedhettek határon túli nemzettársaikkal. Őket Kasza Ibolya tanítónéni és Cikó József tanárúr vezette.

Testvértelepülésünk, Domaszék önkormányzatának köszönhetően öt királyhalmi tanulónk ingyenes balatoni nyaraláson vehetett részt, ami felejthetetlen élményt jelentett számukra.

Miközben ti pihentetek, nyaraltatok, mi az iskolában szorgosan tevékenykedtünk! Nagytakarítás, meszelés, karbantartási munkálatok zajlottak mindhárom iskolaépületben. Ajtókat, ablakokat festettünk, sikeresen befejeztük az ablakok cseréjét Királyhalmán, volt tehát munka bőven. Mestereink, a takarítónénik, rengeteget dolgoztak, azért, hogy ti szép környezetben kezdhessétek az új tanévet.

Sajnos az aszályos nyárnak és a vízhiánynak köszönhetően nagyon sok facsemete kiszáradt, az udvarunk nem olyan szép mint máskor.   Vigyázzatok a rendre, tisztaságra, hiszen második otthonotok az iskola.

Tanáraink, tanítóink már javában készülnek az iskolakezdésre, készülnek a tervek, programok, amelyek minőségessé, érdekessé teszik számotokra az új iskolaévet. Lesznek új tanárok, változtatunk a házirenden, de ez maradjon meglepetés, majd az első osztályfőnöki órán mindent megtudtok!

A nyári hónapok eseményeinek rövid ismertetése után, nem marad más hátra, mint, az, hogy minden kedves tanulónknak, tanárunknak a személyzet tagjainak, sikeres tanévet, egészséget, kitartást és egymás iránti türelmet kivánjak! Tanulóinkat arra biztatom, hogy osszák meg velünk iskolai és nyaralási élményeiket a honlapon!

 

SIKERES 2012-2013-ES ISKOLAÉVET KÍVÁNOK!

Szűcs Anna

igazgatónő