Mindenhol a világon, ahol magyarok élnek, ezt a mai napot, a megemlékezésnek szentelik. Koszorúznak, szavalnak, énekelnek, emlékeznek a 48-as forradalom hőseire. Közöttük is a legnagyobbra, iskolánk névadójára, PETŐFI SÁNDORRA.

 

Sokszor említettem már, hogy értékvesztett világunkban, mennyire fontos szerepe van az iskolának, a pedagógusoknak. Még biztosabb a siker, ha a szülőkkel közösen alakítjuk ki diákjainkban az egészséges értékrend, nemzeti öntudat, egy stabil személyiséget. Nagyon fontos az, hogy megfelelő példaképet találjunk számukra! Kedves gyerekek! Úgy hiszem, hogy nem csak a mai sztárok között kell keresnetek ideált! A 48-as forradalmárok között is sokan vannak, akik méltóak erre a szerepre. Petőfi Sándor és a márciusi ifjak a becsület, a hazaszeretet, a kitartás, a hit, a lelkesedés, a tenni akarás és a példaképeivé váltak!

Olyan tulajdonságok ezek, amelyek nem mennek ki divatból. Olyan tulajdonságok ezek, amelyek bennünket felnőtteket megerősítenek napi harcainkban, nektek gyerekek pedig segítenek a tanulásban, a versenyeken, a sportban.

Hiszem azt, hogy iskolánk névadójának életútja sokak számára példaértékű. Nem lennénk ennyire eredményesek a versenyeken, különböző megmérettetéseken, ha ez nem lenne így. Szerénység nélkül elmondhatom, hogy kis iskola vagyunk ugyan, de eredményeink kimagaslóak. Az idei iskolévben, 16 hazai és nemzetközi rajzpályázaton, 10 dobogós helyezést értünk el. Szavalóversenyeken, mesemondó versenyeken, sorra aratjuk a babérokat. A községi magyar, biológia,kémia versenyeken vannak továbbjutó diákjaink . Lázasan készülnek a modellező szakkörösök , akik tavaly 6. helyen szerepeltek az országos döntőben, Vranjéban. A szabadkai püspökség által szervezett hittanversenyen csapataink szintén dobogós helyezést értek el. És még nem értek véget a a községi megmérettetések! Sportban, mozgáskultúrában sem maradunk le! Bírkózásban, súlyemelésben, fociban, atlétikában, modern táncban, néptáncban vannak országos eredményeink. Miért soroltam fel mindezt? Bizonyítékképpen, hogy méltó utódai tudunk lenni a 48-as szabadságharcosoknak. Nagyon sok tehetséges, kitartó, tudásvágytól fűtött diák vesz itt körül bennünket!

Hogy ez mennyire így van hamarosan be is bizonyítják, hiszen kezdetét veszi műsorunk!

Átadom tehát a színpadot a gyerekeknek, akik igazi nemzeti ünnepet varázsolnak elénk!

Fogadjuk őket szeretettel, jutalmazzuk sok-sok tapssal!