Tisztelt tanulóink, kedves olvasók!

 

Hihetetlen, de igaz, ismét elkezdődött egy új tanév!  A több mint két hónapos nyári szünet már mögöttünk van.  Remélem mindannyian tartalmasan, hasznosan töltöttétek a nyarat és megnőve, a lányok megszépülve, a fiúk megerősödve, kipihenten, vidáman kezdhetjük a tanévet. Sokan közületek szervezett nyaraláson, táborozáson vehettek részt. Az idén tényleg sokan, sok-sok élménnyel gazdagodhattatok, iskolánk jóvoltából.

Elsőként, azok a szerencsések, akik eljuthattak a München melletti, Puplingba, a Bajor Vörösköröszt táborába. Várom weboldalunkon, az erről szóló cikkeket, képeket.  Köszönet a csoportvezetőknek, Csóti Margitnak, Kis Csontos Anitának, Péity Teréznek és Szalai Ildikónak, és a müncheni vendéglátóknak, akik már kilenc éve, minden évben vendégül látják iskolánk, 20-25 fős csoportját. Ezek a hetek mindenki számára életre szóló élményt jelentenek. Bizunk abban, hogy még sok sok évig, nagyon sokan el fogtok jutni erre a csodálatos nyaralásra.

Diákjaink , egy szintén szerencsés csoportja, Péterváradon vehetett részt egy tíznapos tolerancia táborban. A képes beszámolóval, találkozhatunk  honlapunkon. Őket a pedagógusnéni, Cikó József és Szőcs Levente istápolta a tábori életben.

A ludasi Róka-tanyával, évek óta szorosan együttműködünk. Lehetőségünk volt egy közös projektumban résztvenni, ennek köszönhetően néptánc és kézműves táborba utazhattak tanulóink, Kozma Szilvia vezetésével. Az anyaországi,  Üllés település látta vendégül a lelkes csapatot.  Erről a nyaralásról is várjuk, a képes és írásos beszámolókat!

Miközben ti pihentetek, nyaraltatok, mi az iskolában szorgosan tevékenykedtünk!  Nagytakarítás, meszelés, karbantartási munkálatok zajlottak mindhárom iskolaépületben. A legnagyobb munkálatok most Királyhalmán történtek, ahol elkezdtük az ablakok cseréjét. Az utcai fronton ezt sikeresen be is fejeztük, köszönve a jótékonysági akcióknak és a községi  illetékeseknek. Nektek, kedves tanulóink, egyetlen feladatotok van. Az, hogy megőrizzétek, és vigyázzatok az iskola épségére, a tisztaságra. Mestereink, a takarítónénik, rengeteget dolgoztak, azért, hogy ti szép környezetben kezdhessétek az új tanévet. Becsüljétek ezt meg!

A nyári hónapok eseményeinek rövid ismertetése után, nem marad más hátra, mint, az, hogy minden kedves tanulónknak, tanárunknak a személyzet tagjainak, sikeres tanévet, egészséget, kitartást és egymás iránti türelmet kivánjak! Tanulóinkat arra biztatom, hogy osszák meg velünk iskolai és nyaralási élményeiket a honlapon. Nincs más dolgotok, mint Arnold tanárúrnak eljuttatni a cikkeket, képeket, aki azokat felrakja a weboldalra.

SIKERES 2011-2012-ES ISKOLAÉVET KÍVÁNOK!

Szűcs Anna

igazgatónő