Kiállítás a Magyarkanizsai József Attila Könyvtárban

A képzőművészeti szakkörösöknek munkáiból december 6.-án kiállítás nyílt a Magyarkanizsai Könyvtár 50. Születésnapja alkalmából. Ahogy a kiállítás címe is jelzi nem mindennapos formát öltöttek a könyvek.

Nem kell megijedni! A könyvek, amelyekből a munkák készültek nem a használható kategóriába tartoznak. Az idők folyamán hatalmas példányszámban megjelenő és végül teljesen feleslegessé váló könyvek általában funkciótlanul hevernek poros raktárakban, pincék mélyén és végül a szemétbe kerülnek. Ezeknek a könyveknek az újrahasznosítását szolgálja a Book Art mozgalom, amely újraértelmezi és színesebbé teszi a használaton kívüli oldalakat.

A közönség ámulva fogadta a sok csodálatos alkotást, mert felénk ez az irányzat még nem igen fúrta be magát a köztudatba. Naponta kapok visszajelzést a kiállítás sikeréről a kanizsai utcákon.

Remélem, hogy eme kedves kis kiállítással szebbé tettük a Könyvtár születésnapi ünnepét és kívánjuk, hogy sok-sok szép könyv kerüljön a kiselejtezett könyvek helyett az olvasók kezébe, és hogy ebben a digitalizált világban újra vissza találjunk a könyv nemes és méltó mivoltához.

 

könyv2

Kattints a képre!