Hétfő, 2017. október 23.

Amint beérünk az iskola területére rögtön csoportokra oszlanak a tanulók. Játékosok általában a bejáratnál gyülekeznek, az alsósok zajnál (kis focipálya), a nyolcadik a padoknál van. Meglátogatott minket Balog Petra egy napra, mivel Magyarországon október 23-án az 1956-os forradalomra emlékeznek, és tanítási szünet van. Nagyon örültünk neki, még ha csak egy napra is láthattuk őt. A nagyszünetben a felsős fiúk fociztak a focipályán, az alsós fiúk pedig a zajban fociznak, a többi alsós pedig az erdőben játszik. Ma a hetedik nyert a nyolcadik ellen. Szóval eddig egy null az állás. Az órák nagy része azon múlt el, hogy Petra, hogy érzi magát a kecskeméti iskolában, és hogy mit szoktak csinálni ott a tanuláson kívül. Kivéve a matek óra, mivel még nem tanította a tanárnő őt. Eljött a hetedik óra, a választott sport. Utána mindenki elköszönt Petrától és hazamentünk.

Kedd, 2017. október 24.

Az első két óránk történelem volt. Ellenőrzőt írtunk, a második órán feleltünk is belőle. A nagyszünet ugyanúgy telt, mint a hétfői, csak ma a nyolcadik nyert. Amikor a nap végéhez értünk, a kémia óra nagyon érdekes volt, mivel hozták a szorgalmi feladatot az osztálytársaim, a sókristályosítást. Mindenkié nagyon jól sikerült, de Alberté nagyon jó lett. Ő kettőt csinált, de az egyiket kékkőből csinálta, a másikat sóból. Ezért mindenki egy ötöst kapott, de Albert kettőt is. A második kémia órán kísérleteztünk. Ez nagyon jó volt. Még mindenki ki is próbálhatta, de az volt az egyetlen gond vele, hogy a füstje irritáló volt, Tomi közel is ment hozzá, és kicsit rosszullett. Az óra előtt öt perccel el is mostuk a készülékeket, és el is pakoltuk őket. Ez a nap is jól elmúlt, holnap készítem a másikat.

Szerda, 2017.október 25.

A mai napon írtuk a szerb dolgozatot, szóval mindenki az olvasmányt háromszor elolvasta még a becsöngetés előtt és az uzsonna szünetben. Első óránk angol volt, és ma pár tanuló javított az ellenőrzőn, aki nem volt elégedett a jegyével. Második órán, a várva várt szerben, meg is írtuk a dolgozatot. Tizenhatan írtuk meg, mivel Lőrinc Albert még mindig betegeskedik. Az átlag sem lett olyan rossz. A nagyszünetben Albert és jómagam kifestettük a nagyon szimmetrikus rajzunkat, hogy ne kapjunk egyest, közben a nyolcadikos lányok körül is vettek minket és nézték, hogy mi mit is csinálunk. A focimeccset nem nézhettem, na de megkaptam a meccs eredményét, a hetedik osztály nyert. Szóval kettő-egy a hetedik javára. Következett a rajzóra, hát… négyest kaptam a csodálatos szimmetrikus rajzomra, de nem is vártam jobbat. Utána következett a fizika, egész órán gyakoroltunk a hétfői ellenőrzőre, hátul Roli beszélgetett Márkkal és a tanár úr olyan pontosan és gyorsan meg is dobta Rolit a krétával, hogy mindenki csak ámulva bámulta Rolit. Egy kis idő után az egész osztály felfogta, hogy mi is történt pontosan, és mindenki röhögőgörcsöt kapott.

Csütörtök, 2017.október 26.

A mai napon Dia (Diána) egy slime-ot (műtakony) hozott magával, amivel az első három órán játszadozott. A nagyszünetben én is beszálltam a fociba és vesztettünk. Szóval kettő-kettő az állás, döntetlen. Utána két   tornaóra volt, amin feleltünk. Biosz órán feleltek volna az egyesek, de csak egy tanuló felelt. Közben Dia slime-jával a biosz tanárnő játszott. Zeneórán írtunk-írtunk és írtunk.

Péntek, 2017. október 27.

Első órán földrajzból feleltek azok, akik intőre álltak. Utána bioszon is feleltek azok, akik intőre álltak. A nagyszünetben a hetedik osztály +Viktor nyert. Szóval három-kettő lett az állás ezen a héten. A hetedik osztály nyert. Magyaron kikaptuk a negyedéves ellenőrzőt. Két másodikos lány szavalt az osztályokban, szavalóversenyre készülnek. Szerb órán feleltünk ötösért. Matek órán gyakoroltunk a hétfői dolgozatra. A második matekunk elmaradt, mivel intőosztás volt, és a busz is előbb jött. Így telt az októberi utolsó hetünk.