Jelentés a kémia versenyekről

2019.03.03. -Községi kémia versenyen Nagygyörgy Zsóka 8. osztályos tanuló és Erdélyi Nimród 7. osztályos tanuló III.helyezést ért el.

2019.03.30. -Körzeti kémia versenyen Erdélyi Nimród III. helyezett lett.

2019.04.06 -Nagygyörgy Zsóka és Juhász Nikolett megnyerték a Csókan megrendezett Ökovegyész versenyt .Egy-egy pólóval és tábla géppel gazdagodtak.

2019.05.11- Nagygyörgy Zsóka részt vett a szolnoki Curie Kémia Emlékverseny döntőjén.

Nagyon ügyes diákjaink vannak, legyünk nagyon büszkék rájuk!

Magyar Szó / Vajdaság / Csóka

ÖkoVegyÉsz vetélkedő Csókán

ger

2019. április 8., 10:08

 

Négy község kilenc iskolájának 46 kétfős csapata vett rész szombaton Csókán, a Vegyészeti-élelmiszeripari Középiskolában megtartott ÖkoVegyÉsz elnevezésű vetélkedőn.

 A vetélkedőt első ízben szerveztük meg a magyar és szerb ajkú hetedikes és nyolcadikos diákok számára. A kezdeményezésünk nagy visszhangra talált, s ez arra ösztönöz bennünket, hogy jövőre is megszervezzük az ÖkoVegyÉsz vetélkedőt. Minden benevezett csapat számára elküldtük a felkészülés alapjául szolgáló tananyagot ökológiából, kémiából és táplálkozástanból. A tesztek kérdéseit e három témakörből állítottuk össze. A legeredményesebb csapatok értékes jutalomban részesülnek, táblagépek, hangszórók, fejhallgatók, könyvek stb. formájában.

A tesztírás előtt a több mint kilencven diák megismerkedett az iskolánkkal, a szaktantermek felszereltségével, bepillantást kaptak az itt folyó oktatás körülményeiről és színvonaláról, laborkísérleteket láthattak. Mindez reményeink szerint többeket arra fog serkenteni, hogy a nyolcadik osztály elvégzése után Csókán a Vegyészeti-élelmiszeripari Középiskolában folytassák tanulmányaikat. A verseny lebonyolításában kértük a Magyar Nemzeti Tanács támogatását is – mondta Nikoli Ágnes, az iskola tanárnője, a verseny ötletgazdája. A szervezés lebonyolításába besegítettek a középiskola diákjai is.

Kónya Sándor versénekes, a csókai középiskola tanára és a diákokból verbuvált kórus fellépése színesítette a megnyitóünnepséget, amelyen jelen volt Gyömbér Stana polgármester asszony, Kormányos László tartományi képviselő és Zombori Csaba alpolgármester is.

Az első ÖkoVegyÉsz vetélkedőt a hajdújárási Petőfi Sándor Általános Iskola csapata, Nagygyörgy Zsóka és Juhász Nikolett nyerte meg, második a zentai Emlékiskola Török Réka és Gavranović Tamara alkotta páros, harmadik helyen pedig az Igor Pantelin és Milan Radišić kettős végzett. Felvételünkön a győztes csapat látható Koncz Bajusz Ágnes felkészítő tanárával.