Hétfő – KÉK

Iskolánk a gyerekhetet minden évben megünnepli. Mi, diákok, nagyon örülünk ennek, mivel tanárainkkal közösen rengeteg szórakoztató programot szervezünk. A hét minden napján különböző színekben jövünk a suliba. Hétfőn minden tanuló kékbe öltözött, csak úgy hullámoztunk, mint a tenger. Külön öröm számunkra, hogy a héten tilos bármilyen ellenőrző vagy felelés. Ha mégis sor kerülne ilyenre, oktatóink nem adhatnak rá jegyet.

A hétfői nap a sportról szól – a tanárok ellen játszunk röplabdát. Fenyjük rájuk a fogunkat, csak nehogy fordítva süljön el. A tanítás végén különböző játékok várnak ránk. Tavaly futó- és bicikliversenyen mérhettük össze az erőnket, idén viszont a röplabdán lesz a hangsúly. A fiúk ennek annyira nem örülnek, ez a játék inkább a lányok körében népszerű. Már nagyon várjuk a holnapot – mindenki kézműveskedni fog sütievéssel egybekötve (NYAMI NYAMI).

KEDD – CSÍKOS, PÖTTYÖS, KOCKÁS 

A gyermekhét második napján mindenki csíkos, pöttyös vagy kockás ruhába öltözött. Igazán érdekes látványt nyújtott a sok mintás diák a folyosókon. Az iskolánkba belépőket valós színkavalkád fogadta. A tanórák továbbra is rövidítettek, vagyis félórásak voltak. Az órák befejeztével elkezdődött a kézműves nap. Mielőtt nekiláttunk volna a kreatív díszek elkészítésének, megkóstoltuk az osztályunk által hozott süteményeket. Ezután elkezdtük a munkát. Csuhélyangyalkákat és szép virágokat készítettünk. Mindenki nagyon élvezte ezt a napot! Köszönjük a segítséget Kőrösi Szilviának, Dávid anyukájának, az oszinak és a matektanárnőnek.

 

SZERDA – CSÜTÖRTÖK – SZAKADÓ ESŐ

Ezeken a napokon, a szakadó eső miatt rendes tanóráink voltak, de a színeket betartva szerdán sárgában, csütörtökön pedig fekete-fehérben jöttünk. A kirándulásokat a jövőhétre halasztottuk.

 

PÉNTEK – PIROS 

Pénteken tanár-diák csere napot tartottunk. A magyartanár(nő) szerepét Rezső vette át, aki a helyzet magaslatán leosztályozta a Soóséknál jártam fogalmazásokat. Sok ötöst kaptunk tőle. A fizikát Bukvić Edvin tartotta. A tanár úr tökéletesen választott, osztálytársunknak oda kellett tennie magát, s végre komolyan vette a fizikát. Zeneórán Nikivel zenét hallgattunk, a tanárnő pedig beszállva a köpőcsövezésbe újraélte gyermekkorát. Földrajzon Patrik igazán érdekes és vicces órát tartott, mindenkinek nagyon tetszett. A műszaki tanár(nő) Csonka Reni volt, élveztük az órát, de legnagyobb bánatunkra sokat kellett írni.