A 2017/18-as tanévben az iskola hajdújárási tagozatának 6. osztályos tanulói vesznek részt a boldog iskola programban. Minden hónapban az osztályfőnöki óra keretein belül dolgozzuk fel a hónap témáját.

A program kiemelt küldetése, hogy a pozitív pszichológia eredményeire építve adjon ötleteket és módszertani segítséget a boldogságra való képesség fejlesztéséhez az iskolás korosztály számára.

A Boldogságórákat Magyarországon 2014 szeptemberében indította el a Jobb Veled a Világ Alapítvány szervezésében Bagdi Bella, az alapítvány elnöke.

A Boldogságórák szakmai csapata

PROF. DR. BAGDY EMŐKEa Boldogságprogram fővédnőke, klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta,professor emeritus

PROF. OLÁH ATTILAa Boldogság Intézet tudományos szaktanácsadója, az ELTE Pozitív Pszichológia Laboratórium vezetője és a Magyar Pszichológiai Társaság elnöke

BAGDI BELLAa Jobb Veled a Világ Alapítvány elnöke, életmódfejlesztő énekesnő, a Boldogságprogram megálmodója, elindítója és szakmai vezetője

2016-ban az ELTE Pozitív Pszichológia Laboratóriuma Prof. Oláh Attila vezetésével tudományosan mérte a Boldogságóra program hatékonyságát. A gyerekek kérdőíveket töltöttek ki a Jobb Veled a Világ Alapítvány által működtetett Boldogság Intézet, a kutatásvezetők és a pedagógusok együttműködésével, és immár hivatalos a végeredmény:Tudományosan bizonyított, hogy a Boldogságórák hozzájárulnak a gyermekek pozitív lelki fejlődéséhez és belső jóllétéhez.

Jelenleg 173 intézmény tagja a Boldog Iskola hálózatnak, és több mint 3000 pedagógus tart boldogságórát Magyarországon és határon túli magyar iskolákban. Szerbiában eddig a mi iskolánkon kívül még két iskola rendelkezik Boldog Iskola címmel.

TÉMAKÖRÖK:

  1. Boldogságfokozó hála
  2. Optimizmus gyakorlása
  3. Kapcsolatok ápolása
  4. Boldogító jócselekedetek
  5. Célok kitűzése és elérése
  6. Megküzdési stratégiák
  7. Apró örömök élvezete
  8. Megbocsátás
  9. Testmozgás
  10. Fenntartható boldogság

További információk a következő oldalakon találhatók:

http://boldogsagora.hu

http://boldogiskola.hu/